Trenurile urbane Maglev pot crește viteza de transport în orașele mari


Dezvoltarea zonelor urbane devine din ce în ce mai intensa, mai ales în marile orașe din lume, aceste sisteme de transport noi fiind necesare, cu posibilitatea de a asigura viteza, siguranta si confortul, dar care ar putea oferi si protectia mediului. În aceste condiții, dezvoltatorii de sisteme de transport nu au ezitat să înceapă mai multe proiecte, în scopul de a adapta sistemul Maglev ca tren pentru transportul urban. In cele ce urmeaza vom discuta mai multe soluții și proiecte finalizate până în prezent.

Nașterea industriei urbane Maglev
In 1992, un consorțiu format din 32 companii au inițiat proiectarea Maglev in sistem urban. Obiectivul proiectului a fost acela de a crea o tehnologie de levitație magnetică pentru viteză mică, la costuri reduse, fiabile și care ar putea reprezenta o alternativă la sistemele tradiționale de transport urban. Astfel, în anul 2005, o linie experimentală a fost finalizată pentru operarea la viteze de până la 140 km / h, pentru demonstrarea capacității de funcționare a sistemului în ceea ce privește infrastructura urbană, mai exact curbe strânse, pante cu diferite grade de înclinare, accelerare rapidă și decelerare. Costurile de proiectare și de funcționare sunt estimate a fi cu 50% mai mici decât la sistemele tradiționale de tramvai și metrou ușor, costuri reduse în special prin eliminarea frecarii realizată prin levitație vehiculului deasupra căii de rulare. Șina experimentală rulare a fost dezvoltata de General Atomics, in San Diego, cu o valoare de 10 milioane de dolari. Vehiculul experimental magentic pe magneți permanenți a fost propulsat de forțe magnetice prin intermediul motoarelor lineare sincrone. În urma testelor de succes, s-au efectuat studii de fezabilitate pentru instalarea sistemului în mai multe locații. Astfel, se are în vedere punerea în aplicare a unei linii 7,5 km lungime, în campusuri de la Universitatea din California, in Pennsylvania si in alte locatii, cum ar fi campusuri universitare din California, San Diego, sau în Parcul Disneyland.

Rotem introduce sistem urban Maglev
In anul 1986, compania Rotem a inițiat cercetarea pentru a realiza un tren urban Maglev, cercetarea urmată de analiza unui sistem de propulsie și de levitație și un prototip în 1990. Până în 2003, mai multe prototipuri au fost realizate, ultimul pe o linie de 1,3 km pe care vehiculul atins 110 km / h. În aceste condiții de testare o rulare de 60.000 km a fost făcută până în 2003, în cursul căreia s-au efectuat modificările și adaptările necesare pentru zona urbana. Din punct de vedere tehnic, tehnologia se bazează pe electromagneți instalati pe boghiul vehiculului pe care îl ridică folosind fortele de atracție și respingere, vehiculul fiind perfect aliniat pe calea de rulare. Spațiul dintre vehicul și calea de rulare este reglat în funcție de viteza și configurația șinei. Vehiculele sunt echipate cu 3 boghiuri, care au 8 electromagneți pentru levitație și ghidare, două motoare liniare și un sistem de frânare. Din cauza sistemului de frânare, cu nici un contact între vehicule și șina de rulare, se obtine o rulare confortabilă și liniștită, cu un nivel de zgomot maxim de 65dB (A) și un nivel maxim de vibrații de 0,02g. De asemenea, nu există nici un deșeu din plastic, cauciuc sau metal în exploatare și nu există nici un risc de alunecare și de derapaj. Modelul comercial pentru acest sistem a fost lansat în 2004, pe un traseu cu o lungime de 1 km între Muzeul de Știință și Expoziția Science în Daejoon. Pe o scară mai mare modelul a fost implementat in 2016 in Coreea de Sud, la Incheon Airport, pe un traseu cu o lungime de 6,1 km, 6 stații și un depou. Proiectul are o valoare de 385 de milioane de dolari.

Reteaua Maglev urbana a viitorului luata în calcul în Tel Aviv
Un sistem de transport futurist dezvoltat de NASA numit SkyTran ar putea fi puse în aplicare pentru prima dată în Tel Aviv. Sistemul utilizează o capsulă cu două locuri, care funcționează pe șine magnetice si poate ajuta la descongestionarea traficului în acest oraș. Proiectul utilizează conceptul Maglev bazat pe levitație magnetică, eliminând roțile convenționale și motoarele, rezultând o viteză crescută și zgomot redus în mod semnificativ. Capsulele vor rula pe șină specială, cu o tehnologie prin care acestea vor fi mutate pe șina secundară în cazul în care se opresc pentru debarcarea pasagerului, astfel încât capsulele aflate pe calea de rulare principala nu trebuie să se schimbe viteza. Cu toate acestea, din cauza capacității reduse, sistemul nu este proiectat pentru înlocuirea sistemului subteran sau a altor mijloace de capacitate mare. Ca date exemple de utilizare, sistemul ar putea fi un înlocuitor pentru taxiuri normale. Un posibil traseu de la linia Tel Aviv se află între gara de la Universitatea din Tel Aviv și o zonă comercială din nordul orașului, care ar face traseul ajunge la lungimea de 6,5 km. Constructia va costa 50 de milioane de dolari și după asigurarea finanțării ar putea dura 18 luni, până la punerea în serviciul comercial. Sistemul va fi construit în sistemul privat, cât și costul călătoriilor ar fi mai scump decât o excursie cu autobuzul, dar mai ieftin decât taxiuri. În cazul în care prima linie este de succes, sistemul ar putea fi implementat în mai multe orașe din India și Israel.

Foto: Wikipedia