PMUD Miercurea Ciuc pune accent pe interconectarea sistemelor de transport

La sfarsitul anului 2016, PMUD Miercurea Ciuc a ajuns in varianta aproape finala, avand ca scop principal un echilibru între nevoile legate de viabilitatea economică, echitatea socială, sănătate și calitatea mediului, ținând cont de sustenabilitatea, funcționarea eficientă și eficacitatea costurilor. Proiectele incluse in PMUD Miercurea Ciuc cresc atractivitatea zonei urbane și calitatea vieții. Implementarea acestora optimizează și utilizează eficient spațiile publice, reclasifică infrastructura de transport existentă și îmbunătățește serviciile urbane, dar si reduce poluarea atmosferică și fonică, emisia de gaze cu efect de seră și consumul de energie. Planul se refera la perioada 2016-2030, la fel ca restul planurilor de acest tip, servind ca suport principal al proiectelor din Miercurea Ciuc. Planul analizează de asemenea conexiunile elementelor din sistemul de transport, cu valoarea perceptibilă și reala lor utilitate socială, atractivitatea și accesibilitatea unor moduri de trafic, efectele de tip „push” și „pull” care sunt exercitate asupra lor (tipurile suprafețelor de drumuri, reglementările parcării, susținerea traficului comunitar). In plan este luat in calcul si numarul navetistilor, care este cu 15% peste numarul locuitorilor orasului. In elaborarea planului, proiectele prioritare sunt cele care tin de trasee pietonale și de biciclete – proiectele respective fiind cu cel mai mare efect asupra caliatea viețiii ale populației.

Ca plan de actiune proiectele nu sunt foarte multe, dar cuprind o gama larga de domenii, incepand cu intermodalitatea, transportul public, pistele pentru biciclisti si organizarea traficului. Planul prevede realizarea unui punct multimodal in zona garii principale, unde sa fie realizata o legatura eficienta intre trenuri, biciclete, taxiuri si reteaua de transport public local si interurban. In zona centrala de nord si de sud sunt prevazute doua parcari inteligente, dar si parcari de capacitate mica, toate conectate pentru a oferi informatii in timp real despre numarul de locuri disponibile. Pasajul de cale ferata si nodul estic al orasului vor fi reabilitate, in timp ce traficul pe strada Kossuth va fi reorganizat. Inelul orasului va fi extins prin prelungirea strazii Brasovului, in vederea realizarii unei variante solide de ocolire a orasului. Tot la capitolul infrastructura de ocolire, este mentionata conectarea DN12 cu DN13A.

Ca proiecte pentru accesul pietonal, se mentioneaza realizarea a 20 de treceri pietonale noi, trasee si trotuare de peste 8 km, doua pasaje peste calea ferata care sa includa si spatii pentru biciclete. Traseele existente pentru biciclisti vor fi reamenajate pe lungimea totala de 4,5 km, in timp ce sunt prevazute noi trasee cu lungimea de 11 km. Noi spatii pietonale vor fi obtinute in piata Szent Kereszt, Universitatii, totalizand peste 2500 mp de zone exclusive pentru pietoni.

Pentru transportul public este prevazuta inlocuirea totala a parcului de autobuze, cu autobuze Euro IV si electrice. Statiile retelei de transport public vor fi modernizate. Corelarea retelei de transport public cu cea pentru biciclete este prevazuta ca fiind utilizata pentru transportul in zonele unde nu exista statii sau linii de transport public, catre statiile de autobuze. Etapele dezvoltării condițiilor pentru traficul de biciclete incep cu procesul de calmare a traficului, limitarea vitezei traficului, reorganizarea intersectiilor, modificarea suprafetelor carosabile, constructia de piste pentru biciclete delimitate fizic de restul traficului si armonizarea legaturii dintre zonele pieotnale si pistele pentru biciclete.

Majoritatea proiectelor nu vor fi realizate din surse de finanțări UE, de aceea la proiectarea bugetului anual trebuie să se aibă în vedere proiectele ce urmează se fie finanțate din bugetul local, precum și să se aibă în vedere că până în 2023 ar putea apărea intervenții, schimbări, care dacă au un buget mai mic de 1 milion de euro, pot fi finanțate fără modificarea strategiei, iar dacă suma aceasta va fi depășită, conform reglementărilor în vigoare, pot fi soluționate doar cu modificarea strategiei, dacă proiectul se consideră oportun din punct de vedere strategic. Actuala normă nu poate fi aplicată în cazul unor investiții privind prevenirea și combaterea situațiilor de urgență, sau dacă obligația normativă intră în vigoare doar după aprobarea strategiei.