Cu un accent pus pe modernizarea transportului electric: PMUD Brăila implementează un model de mobilitate echitabilă și sigură


PMUD Brăila propune în municipiu o schimbare în abordarea procesului de mobilitate, implementând un sistem de mobilitate echitabilă și sigură care să fie orientată către toți oamenii, fie că este vorba de turiști, localnici sau călători aflați în tranzit. În prezent, Brăila are o populație de 180.000 locuitori. Pe lângă principalele măsuri și proiecte incluse în mod normal într-un PMUD, Brăila pune accent și pe realizarea unui plan de zonare sonoră și pe instruirea șoferilor pentru un condus ecologic, cu emisii reduse. Toate zonele rezidențiale vor fi marcate cu limitare de viteza la 30 km/h, în timp ce zonele rutiere intense și calea ferată vor fi delimitate prin bariere de zgomot și noxe. Planul va pune accent și pe zona de educație a cetățenilor, prin promovarea integrată a mobilității durabile cu toți membrii municipalității, începând cu cetățenii, până la investitori și ONG-uri. De asemenea este marcată și promovarea mobilității durabile în școli și licee. Proiectele cuprinse în PMUD vor fi implementate și promovate printr-un grup de coordonare locală, planul fiind corelat cu PUG.

Abordarea unui nou concept pentru deplasarea pe distanțe scurte va avea în vedere accesibilizarea pietonală, realizarea de piste pentru biciclete între punctele de interes și realizarea unor parcări de reședință eficiente. Trotuarele și spațiile publice vor fi adaptate pentru circulația persoanelor cu dizabilități, în timp ce stațiile rețelei de transport public vor fi adaptate în totalitate pentru persoane cu deficiențe de auz sau vedere, viitoarele sisteme de informare fiind concepute pentru toate categoriile de călători. Zona centrului istoric va fi abordată diferit, sensurile unice rutiere urmând să fie reamenajate în timp ce pentru accesul auto general va fi realizat un grafic de orare, precum si zone cu limitare de viteza la 30 km/h. Străzile orașului, în special cele din zona centrală, vor fi introduse într-un program de reamenajare pentru traficul aproape exclusiv al pietonilor și bicicliștilor. Pasarela din zona căii ferate este inclusă într-un plan de modernizare și amenajare, în paralel cu construcția cel puțin unei noi pasarele pentru creșterea accesibilității și reducerea riscului de accidente prin traversarea liniilor de cale ferată. Planul include și modernizarea sistemului de iluminat public prin dezvoltarea sistemul de tele-management și optimizarea funcționării surselor de lumină în perioadele de trafic redus, prin diminuarea / creșterea fluxului luminos.

Pistele pentru biciclete vor fi extinse și integrate în profilul transversal al bulevardelor. Promenada falezei Dunării va fi modernizată și conectată la Parcul Monument, fiind realizat un circuit pentru biciclete. La capitolul politici, este prevăzută realizarea unui ghid pentru proiectarea, planificarea și întreținerea rețelei pietonale și pentru biciclete care să fie utilizat în formarea și pregătirea personalului relevant din cadrul administrației locale. Un accent va fi pus pe realizarea unor trasee sigure între zonele rezidențiale și scoli, care să încurajeze deplasarea pietonală sau cu bicicleta.
Transportul public va fi gândit prin realizarea unor culoare unice, care vor permite și circulația taxiurilor, spațiile publice urmând să fie realizate astfel încât să includă rețeaua de transport public și punctele intermodale. În zona terminalelor de transport public și a stațiilor de cale ferată vor fi realizate parcări tip park&ride. Un sistem park&ride este planificat și pentru zona șoselei de centură și a principalelor intrări în oraș. Este planificată reducerea numărului de licențe acordate pentru transportatorii privați care utilizează vehicule de tip ”maxi-taxi”, care nu oferă condițiile necesare pentru un transport public adecvat.

Sistemul de transport în comun este planificat pentru dezvoltare prin rețeaua de transport electric. Rețeaua de tramvai va fi modernizată pe Bulevardul Independenței, Șoseaua Baldovinești, Parc Monument-Radu Negru, Calea Galați și în cartierul Brăilița. La nivel de organizare și politică, transportul public va fi organizat prin înființarea unei Autorități pentru integrarea Transportului Public municipal și periurban. Parcul de vehicule va fi modernizat și crescut, PMUD prevede achiziția de autobuze noi, inclusiv a unor autobuze electrice sau hibride. De asemenea se menționează modernizarea parcului de tramvaie prin achiziționarea unor garnituri noi, de capacitate mai mare, pentru a se adapta la noile fluxuri de călători obținute prin renunțarea la mașina personală. Planul prevede și dezvoltarea unui sistem de transport în comun pentru școlari, proiect regăsit în foarte puține planuri de mobilitate din România.

Zonele IMB și Măcin vor fi unite printr-un traseu naval turistic, în timp ce în zona Lacu Sărat linia de tramvai va fi modernizată și extinsă ca proiect turistic. Este prevăzută și realizarea unei linii de tramvai de legătură cu municipiul Galați, realizată în sistem ”metrou ușor”. Peste Dunăre este inclus și un pod rutier și feroviar, care să realizeze legătura între Brăila/Galați și Tulcea. Planul în acest sens este mai amplu, fiind dorită și o nouă zonă de graniță a Uniunii Europene, interconectând traseele de transport agreate de Comisia Europeană. Gara Brăila și complexul portului vor fi modernizare și integrate în infrastructura locală, inclusiv prin conectarea acestora prin noduri intermodale.

Traficul va fi eficientizat prin înființarea unui Centru de Mangement al Traficului, care să funcționeze pe baza unui sistem inteligent de control al traficului și prin implementarea unui program dedicat pentru aprovizionare și salubritate, separat de cel pentru zona centrală. Traficul de tranzit va fi redirecționat prin zona de centură și Bd. Dorobanți, în timp ce traficul greu va fi redirecționat pe trasee care vor ocoli zonele locuite. Șoseaua de centura va fi modernizată în paralel cu construirea unui inel ocolitor intermediar între Șoseaua de Centură și strada Delavrancea. Proiectul prevede prelungirea arterelor Târgoviște, Valea Călugăreasca si Cezar Petrescu in zona ”Promex” si legătură peste calea ferata cu Sos. Baldovinești.