Mașinile parcate neregulamentar sunt ridicate în Cluj Napoca

Primaria Cluj Napoca și Poliția Locală au demarat o campanie de informare a conducatorilor auto pentru punerea in aplicare a hotararii de guvern privind ridicarea autovehiculelor stationate neregulamentar. Poliția Locală a distribuit 5000 de pliante, care conțin toate informațiile cu privire la prevederile legale, cuantumul sancțiunii, datele referitoare la locul de depozitare a vehiculelor ridicate, precum si numerele de telefon care pot fi apelate in astfel de cazuri.

În Cluj Napoca a început ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar, aceasta măsura fiind aplicată în următoarele cazuri: oprirea/stationarea autovehiculelor in statiile CTP, pe benzile de urgenta si cele de siguranta, in intersectii si sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, in zone rezidentiale/pietonale, pe trotuare si piste de biciclete, in parcarile cu plata, in cazuri de blocare a punctelor gosposdaresti sau a diverselor accese auto, precum si in alte situatii, conform legislatiei in vigoare.

Cuantumul sanctiunii pentru ridicare-transport-depozitare a fost stabilit conform HCL nr. 72/2017 si este de 547 de lei. in cazul in care utilizatorul sau proprietarul se prezinta la autovehicul si nu se mai efectueaza transportul si depozitarea, sanctiunea e de 294 de lei.

Masura privind ridicarea autovehiculelor stationate neregulamentar s-a dispus in conformitate cu prevederile HG nr. 965/2016, privind circulatia pe drumurile publice, pentru modificarea OUG nr. 195/2002, republicata, aprobat prin HG nr. 1391/2006 si HCL nr. 21/2017.

Foto: Primaria Cluj Napoca